CHILLOW LOGO POSITIEF

INTRODUCTIE

Walter Ego is een luie liedjesschrijver afkomstig van het Nieuwpoortse strand. Na een eerste plaat in 2008 heeft hij slechts sporadisch van zich laten horen. Hij werkte samen met Raymond van 't Groenewoud en Brahim ( Meisjes, 2012), Brihang ( Ow foutje, 2013), 't Hof van Commerce ( Westvlamme 2, 2013), Jeffrey Jefferson, Chillow en Flip Kowlier ( Eurocent, 2013) en NTREK ( gevoelswoarde, 2018).

Begin 2018 werd een full album project opgestart samen met Chillow, met een stevige mix tussen jaren '90 boom bap en frisse live instrumentatie. De eerste singles van dat album komen eind 2019, het album wordt mid 2020 verwacht.

WALTER EGO

UITGELICHT

WALTER EGO & CHILLOW - NIEUW

WALTER EGO & CHILLOW - ARME GIE

‘NIEUW’ is de eerste single van het Walter Ego & Chillow album dat er in 2020 aankomt. Het is een brag ’n’ boast track vanuit het standpunt van een (fictieve?) Vlaamse politicus, en werd verspreid vanuit een fake politieke partij onder de slogan Stem op NIEUW! Check de clip en check de track op je favoriete streaming dienst.

STREAM OF DOWNLOAD

LEES BIO & DISCOGRAFIE

‘Arme gie' is een eerbetoon van Walter ego & Chillow aan de keizer van het Vlaamse lied. Het nummer bevat 37 verwijzingen naar Tura klassiekers, en loopt over de legendarische Arme Joe breakbeat. De moderne Mo ven toch.

RODE TL'S

MEISJES

SINGLES EN FEATURES

released Maart, 2011

released September, 2012

Rode TL's toont het merkwaardige liefdesverhaal van een jonge man en een tippelaarster. Het verhaal werd een volwaardige muziekvideo (of kortfilm?) dankzij het Britse filmploeg Projection-3, onder leiding van regisseur Krin Juangbhanich. Er werd gefilmd in Gent, Leuven, Brugge en Nieuwpoort.

Via het VRT programma 'In de mix' kreeg WALTER EGO de kans om 'Meisjes', de klassieker van Raymond van het Groenewoud in zijn eigen stijl te herwerken. Brahim doet het refrein, de productie werd verzorgd door Hans Francken. Van het Groenewoud maakte trouwens ook zijn eigen versie van 'Rode TL's'.

released October 2, 2012

released May 3, 2013

released December 20, 2018

Check de live performance van de track op 'Manneke Paul', de VTM-talkshow Paul de Leeuw.

WOATER&ILLETRRIEK

OUDERE ALBUMS / EP

Nieuwpoortse garage, laat het vooral geen nieuwe stijlbenaming worden, maar het bestaat en wonderwel: het valt nog best te pruimen ook. De Nieuwpoortse mc Walter Ego waagt er zich op ‘Woater&Illetrriek’ gedurende een zestal tracks aan en doet dat met verve. Rauwe, desolate beats? Check! Hypersnelle, nauwelijks verstaanbare rhymes? Double Check! De rest van de plaat wordt opgevuld met enkele halve demo’s zoals het flauwe ‘Welkom in Nieuwpoort’, waarbij het ons na drie luisterbeurten nog steeds niet duidelijk was wat de stad nu zo geweldig maakt, en het niemendalletje ‘Wat Dak Wiln’. (wd) wilt volgende keer alvast een coherent album, waarbij de fillers achterwege gelaten worden. Less is more! Check ‘Woater&Illetriek’!

Review door wd (c) Rifraf 2008

(released in 2008)

INTERVIEWS / REVIEWS / RADIO

Walter Ego werd beter gekend door de Tv reeks  ‘In de Mix’ en Urbanice. Ten gevolge bracht bij in de studio van MNM een van zijn eigen nummers, dat toen nog geen titel had.

Schermafbeelding 2019 10 01 om 21.31.16

Picture by Catharsis-productions