CHILLOW LOGO POSITIEF

INTRODUCTIE

Walter Ego - Luie liedjesschrijver afkomstig van het strand, ondertussen weggespoeld tot in Gent. Te herkennen aan soms keurig geknipte gezichtsbeharing. Opgegroeid in een tijd van gele briefkaarten, power rangers, telefoonhokjes, betere hip-hop en portefeuilles aan kettingen. Enkele jaren terug een hitje mogen scoren via het programma "in de mix" waar hij een eigen interpretatie mocht maken van het nummer "Meisjes" van Raymond Van Het Groenewoud. Alsook mocht Raymond het nummer "Rode Tl's" herwerken. Tegenwoordig is Walter Ego druk bezig met minder lui zijn en het uitwerken van een nieuw album met Muziekproducent Chillow. Deze plaat beloofd zowel inhoudelijk als muzikaal veel diversiteit te bieden maar alvast met Chillow zijn globale jazzy feel.

WALTER EGO

WOATER&ILLETRRIEK

Release op 22 April 2019

RODE TL'S

MEISJES

ALBUMS / EP

UITGELICHT

SINGLES EN FEATURES

INTERVIEWS / REVIEWS / RADIO

NTREK- GEVOELSWAARDE (deel van album)

(released in 2008)

Picture by Catharsis-productions

released Maart, 2011

released September, 2012

Bestn vant westen 2016, EOW 2017

Het nieuwe NTREK album, Calping, is onlangs gereleased en de singles 'Felip' (ft. Brihang) en 'Oasem' werden met enthousiasme onthaald op Studio Brussel. WALTER EGO heeft een verse toegevoegd aan het nummer Gevoelswoarde (ook ft. Brihang). Die feature brengt hij momenteel ook op de NTREK liveshows, ondertussen zelfs in een uitverkochte Vooruit (voorprogramma Uberdope) en een uitverkochte AB (voorprogramma Zwangere Guy).

Lat et kunst zin!

 

 

 

 

Beluister Calping op Spotify, Itunes, Deezer, of haal het gewoon direct op vinyl.

 

 

Nieuwpoortse garage, laat het vooral geen nieuwe stijlbenaming worden, maar het bestaat en wonderwel: het valt nog best te pruimen ook. De Nieuwpoortse mc Walter Ego waagt er zich op ‘Woater&Illetrriek’ gedurende een zestal tracks aan en doet dat met verve. Rauwe, desolate beats? Check! Hypersnelle, nauwelijks verstaanbare rhymes? Double Check! De rest van de plaat wordt opgevuld met enkele halve demo’s zoals het flauwe ‘Welkom in Nieuwpoort’, waarbij het ons na drie luisterbeurten nog steeds niet duidelijk was wat de stad nu zo geweldig maakt, en het niemendalletje ‘Wat Dak Wiln’. (wd) wilt volgende keer alvast een coherent album, waarbij de fillers achterwege gelaten worden. Less is more! Check ‘Woater&Illetriek’!

Review door wd (c) Rifraf 2008

Rode TL's toont het merkwaardige liefdesverhaal van een jonge man en een tippelaarster. Het verhaal werd een volwaardige muziekvideo (of kortfilm?) dankzij het Britse filmploeg Projection-3, onder leiding van regisseur Krin Juangbhanich. Er werd gefilmd in Gent, Leuven, Brugge en Nieuwpoort.

Walter Ego werd bekend in ‘In de Mix’ en Urbanice. Hij bracht in de studio van MNM een van zijn eigen nummers, dat toen nog geen titel had.

Via het VRT programma 'In de mix' kreeg WALTER EGO de kans om 'Meisjes', de klassieker van Raymond van het Groenewoud in zijn eigen stijl te herwerken. Brahim doet het refrein, de productie werd verzorgd door Hans Francken. Van het Groenewoud maakte trouwens ook zijn eigen versie van 'Rode TL's'.

arrow2

FULL BIO

released October 2, 2012

released May 3, 2013

released December 20, 2019

Check de live performance van de track op 'Manneke Paul', de VTM-talkshow Paul de Leeuw.